DIY teeth library - tooth axis alignment

Discussion in 'exocad' started by Morave, Mar 11, 2019.

  1. Morave

    Morave New Member

    Hello everyone. I'm trying to put together a teeth library, but when loading it to exo, the teeth are not aligned properly. Some are quite straight, others rotated. Can be fixed manually, but the official libraries usually load nicely aligned set of teeth. Guess it may have something to do with the xml files in metadata folder. Tried using different ones but so far no success. Is there any way to fix it?
    The axes are set up correctly in the editor, so should be the contact points.
     
  2. Vasyl

    Vasyl Active Member

    Try to play with the approx. contacts on the teeth.
    0001.jpg
     
  3. Morave

    Morave New Member

    Thanks for the tip. Tried to fiddle with the contacts once more and it's a bit better. Wish I could place the teeth next to each other in the editor when marking the points, though.
     
  4. 2thm8kr

    2thm8kr ɹotɐɹʇsıuıɯqA Staff Member

    Open two instances of model editor and put the adjacent tooth in one of them so you can determine where to mark the contact point.
     
    lucky54, DMC and Kongo-Otto like this.
  5. Morave

    Morave New Member

    Thanks you.
    Here's the result. It kinda works. It's just upper anteriors, though.
    Tried to make a reduced version too, but for some reason the reduced mesh isn't in the same position as the original one. The change is small but I'm not sure what caused it. When I load the original stl files into exocad, they overlap perfectly.
     

    Attached Files:

Share This Page